Första mötet med baby-gymet som numer är en klar favorit!


Fredag= tapeter, Stieg Larsson och familjemys!!!

Fredag 27 februari, idag händer mkt roligt. Om en timme åker familjen Andersson/Johansson till Tallboda och får kolla, känna, klämma och mäta på sitt nya hus =) Tanken är att vi ska kunna göra tapetval efter att ha varit där. Riktigt kul ska det bli! Tror att gullungen kanske får tapet med fina hjärtan på...ska se hur de ser ut live innan vi bestämmer oss dock.

Idag har även "Män som hatar Kvinnor" biopremiär, Stieg Larssons triologi är klockren och lätt det bästa och mest njutningsfulla jag någonsin förlustat mig i! Ronni Svensson sitter i skrivande stund på tv4 nyhetsmorgon och ger filmen 3 solar dock...men det kan ju va som det så ofta är: boken slår filmen! Tanken är att jag (med vem är ännu oklart) ska försöka se den i helgen. Madde mfl går på på lördagen, ev går jag med mamma på söndag. Hur som haver så ser jag enormt mycket fram mot att sätta mig till rätta o kolla på den! Har längtat!

Igår var jag och Olivia och lunchade med Madde och Sanna på Strandgatan 2, hur trevligt som helst. Olivia var som vanligt en ängel och hade roligt med båda juristerna =)
Jag har såååå mycket ideér för Ollies rum i Tallboda, tänk om jag hade haft lika mycket pengar som tankar... =) Har dock kommit fram till att det vi vill göra i hennes rum kan man till stor del göra själv - man behöver inte heller köpa allt nytt!

Nu ska jag kliva ur nattlinnet och passa på att äta medan Olivia sover men först; TACK för alla fina inlägg, det känns kul att flera av er faktiskt läser den - det var ju lite meningen =) Kram på er!

/Olivias mamma

Veckans sanningar: Gröt=magknip & 25/5 Vårbrisvägen 72

Nu har jag och Olivia varit och lagat smakportioner med föräldragruppen! Vi var där i måndags och det var riktigt roligt, återigen får jag uppleva hur underbar, "snäll" och fin hon är min gullunge! Inga klagomål alls från lilla fröken så länge hon hade lite lekkompisar och kaninen att tugga på =) Och flertalet föräldrar uttryckte "vad stark hon är!" då hon fort som en liten vessla rullar runt och ligger på mage med huvudet högt =) Under graviditeten träffade jag och Crille några andra föräldrar på föräldraträffar som kvinnohälsan anordnade, bla Peter och Åsa (som jag nu börjar känna att jag kanske redan skrivit om tidigare...gör det igen ifall att...) som vi fick bra kontakt med och som vi sedemera träffade i korridoren på BB. Deras lilla Isabella föddes en dag efter Olivia och vi har träffat dom för promenad och fika och vi är dessutom grannar här på Nygatan. Jättekul faktiskt, Åsa och Isabella var med och lagade mat och jag har nu lagt upp kort på våra små godingar när dom ligger och "leker" medans vi gör pureér för fulla muggar! Vid några tillfällen låg dom och höll varandras händer och "pratade" men då var vi tyvärr upptagna och kunde inte få fram kameran. Fina är dom!

Nu har vi skrivit papper med Kärnhem och har fått inflyttningsdatum, 25 maj! =) Spännande är bara förnamnet! Det känns faktiskt riktigt roligt men fortfarande lite overkligt, det börjar väl så smått sjunka in. Idag ska vi säga upp lägenheten och det känns lite som slutet på en händelsrik och riktigt fin era! Vi har verkligen stortrivts här på Nygatan och det är med en smula sorg vi lämnar detta hem med siktet inställt på en lika fin om inte bättre era i Tallboda! Jag har ju som bekant lätt att fästa mig vid saker och ting så att jag känner av separationsångesten är väl långt ifrån otippat...

I måndags kväll fick Ollie för första gången smaka havregröt, inte mkt alls men det räckte tydligen för att hålla henne vaken i princip hela natten med magknip...stackars liten! Då klockan var runt 4 och hon för kanske 5 gången vaknade och gallskrek mumlade jag och Crille fram att vi innerligt lovade varandra att vänta ett tag innan nästa försök med smakportioner... Men vi upplevde nog att hon tyckte det var helt ok att äta, grinade lite illa till en början men sen smaskade hon högt och sultade för fullt på dom grötbeklädda händerna! =)

Nu ska jag ge mig på att försöka väcka far i huset som ligger och sover sött bredvid Ollie, tillskillnad från Olivia så började Crille jobba för 8 min sen...det var ju det där med flex...men jag tror att det står en arbetskamrat till Crille och väntar på skjuts till jobbet idag så det känns lämpligt om han tar sig i kragen och går upp... Min morgontrötta älskling!

/Olivias mamma

Fina jeanstjejer! Olivia äter mer än gärna på sina händer då tillfälle ges...


Hej kompis!


Som vanligt en glaaad tjej, helt underbar!


Till skillnad från Isabella vill Olivia inte ligga några längre stunder på rygg längre...


Håller hårt i kaninen i alla lägen...


Bakning inför dopet!


Vi gör fotavtryck i "Mitt första år"-boken på 3-månadersdagen


Ollie med nya kompisen Kaninen aka Ninen


Olivia Cecilia Andersson Johansson

Dopet blev sååå bra och så fint! Vi är så tacksamma för alla som var med och gjorde denna dag så underbar som den blev! Kort från dopet kommer givetvis inom kort. Nu är vår gullunge döpt och hon var obeskrivligt "duktig" hela dagen, lugn och trygg. Det som förvånar mig är att vi åkte hem med en hel tårta! Det trodde jag aldrig, vi var 55 st och vi hade köpt tårta till 60 st...det kan ha varit alla bakverk som gjorde att alla inte orkade äta så mycket tårta... Kakor har vi också kvar, det är inte bra med tanke på att vi vuxna i vår familj har planer att sätta igång med en liten GI-kur! Vi får helt enkelt bjuda på dem så fort det kommer nån på besök! =) Olivia fick massor fina presenter! Återigen TACK för det! Vi kunde helt enkelt inte ha önskat oss något mer av denna dag!!!

Idag ska jag och Ollie till US för att göra ett ultraljud på hennes njurar, detta då hon troligtvis har haft en urinvägsinfektion. Hoppas att det går bra!

Igår vände sig Olivia alldeles själv fram o tillbaka från mage/rygg! Hon är så duktig, hon har fått ett nytt baby-gym så när hon låg där och "gymade" så kom hon allt på hur man skulle göra för att rulla runt! =) Hon är för fin!

Nu ska jag ta mig lite frukost, på återseende!

/Olivias mamma

Cyniker tackar riksbanken!

Min dotter är nog den duktigaste någonsin! I måndags var det dags för det jag har fasat för ett tag, vaccination! Det visade sig att jag inte hade nåt för att oroa mig, Olivia grät knappt och efterföljande dygn var inget besvärligt det heller. Hon är för fin, jag hade nog reagerat betydligt mer om 2 sköterskor räknade samstämmigt till 3 för att sedan sätta in 2 sprutor i vardera lårmuskel!!! Känns som ren tortyr men som sagt det gick ju bra så det är bara att va glad för det!

Idag kommer prästen hit på lite fika och samtal inför dopet som närmar sig med stormsteg! Hur fort kan egentligen tiden gå känner jag... Men jag ser fram mot det jättemycket, det ska bli riktigt trevligt! Olivia Cecilia Andersson Johansson =)

Det verkar bli Tallboda för oss i sommar, jippi!!! =) Vågar samtidigt inte ta ut något i förskott då vi nästa vecka får svar på vår låneansökan, vår bankkvinna som vi träffade igår menade att vi INTE skulle vara oroliga för att inte få lån och tyckte att "pengar inte är vår trånga sektor"... fint tänkte vi... (tänk om man kunde känna av det varje månad...) Riksbanken sänkte idag räntan med 1 %!!!!! Mer än vad man hade vågat hoppas på vilket i sin tur gör att vi ligger i helt rätt tid för att göra bostadaffärer!!! Luktar flytt så det bara sjunger om det men fortfarande så är jag lite utav en cyniker eller som jag föredrar; realist... vilket gör att jag inte vill ta ut något i förskott då det bara genererar besvikelse om det inte blir som man tänkt sig...

Min tanke är att jag och Ollie ska ner på stan en liten sväng idag, mission: köpa 2 vita bodys (en kort ärm, en lång) till dopet. Om möjlighet ges så ska även jag prova nåt att ha, vi får se hur det går...

Nu bör jag återgå till att styra här hemma men jag återkommer givetvis inom kort.

/Olivias mamma

Glaaaad och finast i hela världen!


PMS någon?

Jaha nu är det nog snart dax igen då...här går jag omkring och känner att jag har mensvärk!!! Jag insåg omgående att jag INTE har saknat detta månatliga besvär något, inte ens pyttelite, under det senaste året som jag faktiskt har fått vara utan! Jag kan liksom inte ens med ord förklara hur underbart det känns att få slippa plågan...ja ja... man får se det som att det är en förutsättning för att man ska få såna underbara små människor som Ollie i sitt liv!
AHA-upplevelse nr 2 denna vecka är faktiskt värre, långt långt värre än att återfå mensen...jag har ryckt 2 gråa hår från min lilla skalle... Visste ju att denna dag skulle komma men jag hade helt klart föredragit att den kom "sen", om flera år tänker jag... Nu ska jag nog sluta att vara ytlig och tycka synd om mig själv, självömkan är nämligen något jag personlig kan bli riktigt trött och provocerad av så nu slutar jag och istället får glada Sofie ta över tangenterna.

Så, nu kan jag ju börja prata om allt trevligt som faktiskt finns i mitt liv. Bla min sambo, det finns ingen finare än han! I fm lekte vi djur, jag kom nämligen på att jag var rätt lik en T-Rex när jag dansande plockade in frukosten... Så det fick inleda djur-charaden som bla bjöd på Crille som struts, hund och katt =) Han är helt underbar faktiskt. Imorse när jag gick in i sovrummet så låg dom där mina två ljuvliga familjemedlemmar, den ena sov djupt (Crille) och den andre var lite halvvaken (Ollie) Så när jag ser att Olivias napp håller på att åka ut (vilket brukar innebära att hon vaknar) så försökte jag stoppa in den igen men snart därefter åkte den ut igen. Så när hon börjar "låta lite" tittar Crille sömnigt upp på mig och frågar "tog du nappen för henne nu!??!" Nej mitt hjärta, riktigt så dum är jag inte =)

Nu inväntar jag bara att Olivia ska vakna så ska vi ta en promenad hon och jag tänkte jag, solen lyser och himmlen är blå så jag ser fram mot att få frisk luft och rosiga kinder!
/Olivias mamma

RSS 2.0