Grattis Älskling på din dag!


Bjuder här på en gammal goding...


...och en till!


Detta är exakt 1 år sedan och 1 dag... Tiden går fort mina vänner!


Inspektion av frukosten


Vad är det för dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Crilles födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Grattis min älskade Christian, det är din dag idag!

Efter att ha hasat sig upp vid 6 o kokat kaffe, gjort välling och förberett en silverbricka med flagga, ljus, smörgås och present tågade jag och Olivia in i sovrummet i takten till "Ja må han leva.." och väckte vår kära pappa/sambo! Trots att Olivia vägrade sjunga utan i stället skulle slita i brickan jag höll i och samtidigt skrika "ja bäla ja bäla ja bäla ja bääääääääla!!!" så gick det rätt bra - jag tror att Crille hörde min sång. Och ska vi vara ärliga så kanske vi kan ,för allas väl, önska att Olivia överröstade min sk sång...

Hockeyn har börjat igen och med samma entusiasm och glädje som alltid vid denna tid på året välkomnar vi nu månader av spännande matcher! Fint som snus!

Ikväll har jag ordnat med överraskning åt Crille, återkommer med hur det gick...

/Olivias mamma
 

Tack Jonas!

Ni som känner mig vet att jag har en del mindre bra vanor, ett exempel på en dålig vana var tex mitt rökande - nu har de snart gått 1 år sen jag slutade och det känns hur bra som helst!  Men som sagt, vissa dåliga vanor har jag kvar.
(Ett fåtal, egentligen inte nåt att anmärka på alls men för att förhålla mig så politiskt korrekt som möjligt så måste jag ju säga så. Frågar Crille så har jag jobbat bort alla olater! Tänker inte erkänna att jag har vanor som kan bli till min nackdel...det vore ju att blotta strupen fullkomligt...)

Men jag har även vissa bra vanor. Ett ypperligt exempel på det är jag kontinuerligt läser min bästa vän Jennys blogg och jag älskar vad och hur hon skriver! Idag har hon lagt upp en länk som jag spontant kände att jag med MÅSTE ha, så varsegoda mina vänner! Läs och njut! Så bra!


http://www.jonasgardell.se/doc/diary.jsp#section=k7

Vill bara förtydliga att det är inlägget som heter "Män som hatar kvinnor" som jag ovan refererar till...


/Olivias mamma


Damen: ha´dä vört ä bönk dä här? Jag: eh jaa eh, Anna - kan du svara på det, eeh för jag eeh vet nog inte riktigt ...?

Nu har jag för första gången i mitt liv besökt Horn. I form av visningsvärd.  Hus är BILLIGT i Horn, hus är inte så jättefräscha i Horn, invånare i Horn pratar annorlunda... Jag fick bekanta mig med Gudrun som letar hus i sin "barnaby" (Horn) och som på visningar tar med sig sin kära mor som är nånstans mellan 100-200 år gammal och som skelögd och bredsmilandes klappade mig över axlar, rygg och avslutningsvis på rumpan samtidigt som hon talade om hur duktigt skolade vi (jag och mäklaren - Anna) var. En sån situation kan te sig så annorlunda beroende på vem, hur och var man utför denna "handling"...Hade den gamla damen bytts ut mot en yngre man, i säg 40-års åldern, och vi hade befunnit oss i en lägenhet i centrala Linköping där det samtidigt var ett 10-tal spekulanter till så hade det hela kunnat sluta med en anmälan och en verbal käftsmäll från min sida. Men nu stod vi där, i Horn, utanför ett hus som absolut hade haft sina glansdagar nånstans efter krigets slut, flugorna var DÄR, lukten från huset trängde liksom ut på trappen där jag stod och ANDADES, ingen annan än just Gudrun och hennes mor var där, allt som skulle framföras fick vi glatt SKRIKA fram- annars hörde inte Gudruns mor. O så sa hon sådär fina saker om oss i svarta kavajer och fina namnskyltar och så kom så klapparna i baken. Jag kunde liksom inte riktigt misstycka, jag valde att ta det som en komplimang! Det hela slutar med att Gudrun säger "tale å fö hästhåndlärn att ja bijur höndrasäxkti!"  Nu är det alltså upp till hästhandlaren. Nästa helg ska vi åter till Horn för att sälja hus, jag ser med skräckblandad förtjusning fram mot det...

/Olivias mamma


Som att försöka springa i en dröm, så svårt var det att mota denna händelse...

Jag liksom visste att det skulle ske, och jag känner att jag var maktlös att stoppa det hela... Jag kan nu med bestämdhet och frustration utbrista Vad var det jag sa?!? Det som inte åts upp på kräftskivan i lördags slängdes i vår soptunna. Där har det befunnit sig sedan dess och igår då jag skulle köra tillbaka tunnan efter att sopbilen hade fart vidare ner på gatan så känner jag hur jag måste öppna locket och titta ner i den...och ,voila!,  där var de. De vita och fullkomligt vidriga små likmaskarna...! Det är obeskrivligt hur illa det fick mig att må! Då jag senare på dagen skulle kasta soper i den kontaminerade tunnan så var maskarna borta! VART HAR DE TAGIT VÄGEN? Det är nästan värre, så länge de var i tunnan kunde jag hantera dom men nu när jag vet att de har tagit sig därifrån går man ju inte säker nån stans längre!
Thats it, inte en enda kräfta får hädanefter slängas i min tapetklädda soptunna! Enough is enough!

/Olivias mamma

"näe itte tlappa häshten mamma"


Om jag blundar så ser jag fortfarande hur min grannfru desperat och frustrerat försöker få sina döttrar att inte bära iväg med skyltdockans ben - ett iklätt röda strumpbyxor, det andra svarta spets...

I dag har jag och min grannfru gjort det igen! Vi har trotsat all logik och gett oss av in till stora staden med 3 barn i trotsåldern. Det är på nåt vis som att titta på en skräckfilm- det lockar trots vetskapen om att pulsen kommer höjas, adrenalinet pumpar runt i kroppen, man hinner ångra att man tog beslutet 189877987 gånger, och tillslut liksom skriker man ut sin känsla... Igår var samma trupp i Valla och tittade på djuren och åt medhavd lunch. Grannflickan utbrast igår innan vi åkte "vi ska åka o köpa en häst till mig" och Olivia var inte sämre hon med att bygga upp förväntningarna genom att säga "titta seban idag!" Hade ni sett hur lycklig min dotter såg ut när hon utbrast detta så skulle ni förstå varför jag inte var helt ärlig mot henne utan istället undanhöll att det inte finns Zebror i valla...jag ljög liksom inte, undvek bara att informera...

- Mamma mamma vettu vettu vettu en schak?"
- Nej Olivia vaddå?
- Ja äshka däj
Med en liten generad blick säger hon så till mig mitt älskade barn!

Imorgon är det jobb som vanligt, jag räknar nu ner då jag slutar på SKL den 17 sep. Det känns faktiskt rikigt bra (konstigt att säga så om att bli arbetslös, men det har ju fler anledningar vilka jag väljer att inte ta här) och till hösten blir jag alltså hemmafru som kommer att jobba så många helger jag bara kan på Svensk Fastighetsförmedling. Första passet är inbokat nu på söndag!
Jag väljer att tänka att det finns många fördelar med att situationen nu ser ut som den gör, det kommer att göra vår familj gott att jag är hemma mer - det är jag övertygad om.

18% är ganska osäkra på hur de ska rösta i valet den 19:e, 13 % är osäkra... Var tredje svensk har alltså inte en politisk övertygelse, jag har blivit mer överraskad i mitt liv känner jag.

Nu ska jag äta ostbågar och fanta!

//Olivias mamma

Mammas älskade busunge!


Vi är i valla och kollar hästar, här har Olivia lokaliserat hästbajs =)


...full koncentration...


Måste självklart hjälpa pappa snickra!


Vi bygger torn!


Vårt uterum står klart efter hårt jobb av Crille mfl...


...och morfars gungstol har här sin plats!


Västkustsemester 2010


Min familj!


Olivia njuter i vattnet i Borgholm!


I lekstugan på Öland i somras


RSS 2.0