Innehållsrik vecka!

Måndag och ny vecka som bjuder på en hel del kul!
Mån: ny bil kommer hem och ska stanna hos oss 1 v för att sedan utvärderas och kanske sedan flytta hem till oss.
Tis: ULLARED med 2 underbara grannfruar!
Ons: Sara (vännina sen flera år) kommer och är med mig o Ollie under dagen.
Tors: Emelie och Johannes anländer till Lkpg!! Plus en del fix inför Olivias födelsedag!
Fre: Fix och styr, bakning och matlagning inför min dotters 1-årsdag.
Lör: Min älsklings absolut första födelsedag! Hurra hurra hurra hurra!
Sön: Mer födelsedagsfirande!

Sådärja, som sagt, det finns lite att göra denna vecka =)

Om bara några minuter kommer Crille hem med en ny bil, en Passat! Dessutom Automat vilket fick mig att instinktivt känna NEJ! Jag vill ju inte ha en automat... I-landsproblem mina kära vänner, I-landsproblem... Det kommer nog att bli kanon, jag ska få provköra den efter lunchen =)
Nu ska jag se till att pastan inte kokar fast och att köttfärssåsen inte förkolnar utan min närvaro i köket!

Kram på er!

/Olivias mamma

Hej hej!


Koncentration på hög nivå, tungan är ute och klättrandet går bättre!


Har ju som sagt lärt sig att sätta på maskinen...


Efter allt bus och småpromenader hemma somnar man skönt ute i vagnen.


På promenad med mamma i den nya overallen!


Mammas busunge då lyckan är total över att ha hittat ett eluttag!


Perfekt när man kan klättra upp i stolen o sätta sig framför Musse själv...


...o lite stolhäng...


...sen kan man ställa sig i stolen...


...o så når man blomman!


Musse My Man!

Sitter i skrivande stund och inväntar Anna som är o hämtar mat åt oss på MAX. Tidigare idag så fick jag efter mycket om o men över bilderna från mobilen till datorn så jag tänker nu att jag lägger upp dom. Vet att det är minst 1 person som har väntat lite på dom...

Mannen i den gula hjälmen förgyllde min kväll igår då LHC vann matchen med 5 mål mot 1! En rolig match att titta på tillsammans med fina grannarna Lotta och Andreas!

Nu är nog Anna här vilken sekund som helst så jag avslutar här och önskar Trevlig Helg om jag mot förmodan inte återkommer innan helgen är slut!

 

/Olivias mamma


Känns som en hel evighet sen, titta bara hur liten lille fis är! Gulle!


Bjuder på en bild (mot mina principer...) av mig från den dag då jag o min kära mor var "modeller för en dag"


Min fina svåger eller hur det nu va =) Grattis grattis och kram!


Ja mån han leva....uti huuuuundrade år!

Dagen började med några slit i öronen, pill i näsan, ryckningar i håret tätt följt av ett stort leende och en varm kram... Det går att väcka nån på många sätt men ovanstående är en kompott av min dotters favoritsätt. Det stora leendet och kramen (ibland pussar) kommer först då man har slagit upp ögonen o därmed gett upp hoppet om att hon ska somna om... Den sista månaden har nämligen Olivia börjat vakna framåt morgonen och vill komma över till vårt rum, vilket hon givetvis är välkommen att göra! Det är något av det mysigaste som finns att få sova med sin underbara familj tätt intill!

På lördag bär det av till Crilles hemtrakter för Theos (goda vänners son) namngivningsceremoni. Crille ska agera officient vilket enklast kan förklaras som dopets motsvarighet till präst. Så ikväll ska det nog gås igenom en del planer inför det samtidigt som vi givetvis ska kolla hockeyn. Crille slog för övrigt till och chockade omvärlden i morse när han strax innan halv-åtta klev ut genom dörren för att åka till jobbet!!! Det är dryga timmen innan han brukar komma iväg...kände att chock-känslan satt kvar en bra stund. Denna händelse medför ju mao att han strax kommer anlända hem, det borde iallafall göra det...

Idag grattar vi min svåger Johannes, hurra hurra hurra hurra! Grattis på födelsedagen!
Inser nu att jag blir osäker på det här med släktskap...Adde är ju min svåger, eller? Då kan ju inte Johannes va det, eller? Herregudihimmelen! Totalt driftstopp i den del av hjärnan som borde ha koll på detta!!! Johannes är i alla fall min underbara systers pojkvän.

Ska så snart jag kan lägga upp lite fler bilder, har en del i kameran och några i mobilen. Hade ju givetvis en drös fina bilder i min gamla mobil men då den har upphört att existera så kan jag ju surt glömma dom...

Fortsatt trevlig och höstlig (eller honungslig dag som vår vän Puh skulle ha sagt) dag mina kära vänner!

/Olivias mamma

Vad hände med den traditionella kaffebryggaren???

Olivia sover och jag tittar på Greys Anatomy, känns riktigt bra! Älskar denna serie och jag har ju av olika anledningar missat flera avsnitt. Men som om kanal 5 har hört mina böner visas nu repriserna av just dom avsnitt som jag har missat! Älskar när det händer!

Olivia har nu visat 2 nya färdigheter: sätta på tvättmaskinen och klättra upp på sin nya stol själv. Igår satte hon på maskinen då hon har lärt sig vrida på rattarna och sen nyttja att maskinen har touch-display och vips så har man fått på ett intensivprogram på 1tim och 43 min... det gäller att va snabb som mor då. Har upptäckt att det finns fler saker att parera på badrummet än vad det gör i köket: tvättmaskinen, torktumlaren, duschen (blött och glasdörrarna mår nog inte bra av att bli slagna med div. leksaker alltför många ggr) lådor med hårprylar, tvättkorgen, soptunnan, toaborsten etc etc. Toaborsten är av outgrundlig anledning mycket populär...usch!

Mamma har gett Olivia en jättefin liten stol som hon har här i vardagsrummet i sin hörna, idag visade hon att hon kan klättra upp på den alldeles själv och sen kan man ställa sig upp i den också, OCH då når man mammas blommor i fönstret!

Är nu inne på 3:e kaffebryggaren från Elgiganten sen vår gamla gick ur tiden i helgen. Kan inte på nåt sätt påstå att jag är imponerad av dagens kaffebryggaredjungel... 2 har varit trasiga (eller hm 1 på riktigt men officiellt så är det 2), jag har bränt mig, blivit skrämd då en av dom framstötte enorma ljud och pustanden när jag minst anade det, fått torka kaffe som bubblat ur alla möjliga "öppningar" på en utav dom, trott att brandlarmet gick när en av dom signalerade att den var "klar"... Den första vi köpte trodde jag ändå på (dock kan man ju inte ha kvar den då handtaget var sönderslaget) den andra är jag än idag lite rädd för (ett riktigt monster i rostfritt stål som hade fler finesser än min nya mobil i princip). Den vi nu har är alltså den 3:e och vi har här frångått att vi vill ha en som brygger i termoskanna, en liten finess har denna och det är som en inbyggd våg som talar om hur mkt kaffe man bör ha, man ska alltså inte behöva räkna själv. Detta funkar dock INTE, det som är bra med den är dock att man fyller på vatten direkt i behållaren som då är löstagbar och man behöver inte blaska fram och tillbaka med vatten över hela köksbänken... Vi får se hur länge den stannar hos oss, jag känner mig högst osäker på om jag vill ha kvar den... vi får se...

På förmiddagen hade vi besök av underbara Anna som Olivia har väldigt svårt att slita sig ifrån, och jag med förstås =) Vad vore livet utan goda vänner!

Igår beställldes en ny vagn, Emmaljuna Ozone City! Levereras v 52 men då vi har sålt vår nuvarande till en tjej som behöver vagnen tidigare än slutet på dec så ska vi få låna en vagn av Babyland. Måste varmt rekomendera butiken och personalen där, såå hjälpsamma och trevliga!

Nu vaknar snart mitt hjärta och jag ska få lite gjort innan så jag slutar här och önskar en trevlig dag!

/Olivias mamma

Tyvärr...

...la jag upp bilderna innan jag lyckades rotera dom, sorry, ni får helt enkelt visa er akrobatiska sida eller vända på datorn. Sistnämnda kanske inte är det enklaste med en stationär dator inser jag samtidigt som jag skrev det...  Enjoy!

/Olivias mamma

Bada är som bekant jättekul!


Underbara Ollie!


Vet inte vad man ska kalla den här leken men roligt hade hon!


Trollungen =)


Badar med grannen Astrid


Gungstund med farmor!


Bästa pappan och finaste dottern!


Olivia gungar för första gången på Öland


Näeråsåatte...det är väl på tiden att jag uppdaterar nu...

Jag får väl helt enkelt skämmas för att jag under så lång tid låtit denna blogg vara uppdaterad. Har en mängd olika förklaringar (bortförklaring kanske är den korrekta termen men det är lite jobbigare att erkänna...) till varför jag inte plitat här på länge. Några exempel är tidsbrist och datahaveri.

 Tidsbrist
drabbas jag tydligen hyfsat ofta av numer! Uttrycket är det inte det ena så är det andra är klockrent för övrigt! Hur väl jag än planerar så hinns inte allt jag har tänkt med. Med andra ord så misslyckas jag med min planering, tror det gäller att inte planera mer än det elementära... allt man hinner över det är bonus! Men det positiva i kråksången är ju att det som händer i vår vardag är underbart! Olivia är den finaste som finns och jag kan inte nog understryka hur hon förgyller min vardag! Nu har mitt älskade barn tagit sina första steg!!! Då hon gjorde det stod jag som paralyserad och därefter började jag hysteriskt hoppa upp och ner samtidigt som jag skrikandes av glädje klappar händerna i sån fart att jag nästan skrämde mig själv en smula...! Såååå häftigt alltså! Tänderna har även dom ploppat upp i god och jämn takt den senaste tiden och hon har numera 6 st och den 7:e är på god väg. Olivias faschination för sladdar och kontakter har inte på något sätt förminskats eller avtagit utan det hela har bara eskalerat till den gräns då jag överväger att plocka bort ALLA sladdar i hela hemmet. Jag känner vissa dagar att jag är ytterst nära att bryta fullkomligt ihop när hon vägrar ge sig utan bara fortsätter att slita o dra i allt vad sladdar heter o när hon lyckas få ut sladden (det är bra om det som sitter fast i sladden inte följer med ner, i regel gör det dock det då hon rycker till ett par gånger i nån form av lyckorus över att ha en sladd i handen!!!). Så alla ni som undrar över vad Olivia önskar sig i 1-årspresent så kan jag bara tipsa om sladdar, förlängningsdosor, vägguttag etc etc. Det kommer att gå hem och förmodligen knipa platsen som årets födelsedagspresent!!!

Datahaveri är väl sånt som bara händer nån annan...? NEJ så är det inte! Utan det händer i alla högsta grad i vår lilla familj. Detta "#"#¤%#¤ haveri bidrog till att flera av mina favoritkort på Olivia är och förblir borta ur etern. Vår hårddisk har nu lämnat oss och istället har en ny fräsch fått flytta in, vi välkomnar den och litar inte en sekund på att den ska fungera i all oändlighet utan istället ska vi va MKT duktiga på att lägga över det vi vill spara på vår externa hårddisk, ofta! Innan vår nya hårddisk anlände levde vi utan dator i ca 3 v, så därmed kan jag använda datahaveri som legitim anledning till att jag inte bloggat så aktivt...eller..nej kanske inte men ändå...

Nu sover mitt hjärta och jag sitter alltså här, samtidigt så har jag mitt favoritprogram på. Förlossningskliniken. Jag inser ju med mitt sunda förnuft påkopplat att denna serie hade varit utmärkt som propaganda för dagens ungdom att praktisera säker sex, för fy f"#¤"#¤"n vad ont jag kan ha när jag sitter här o ser hur kvinnorna kämpar som gudar men åh vad jag också fylls av känslor och tårar i ögonen varje gång ett barn tillslut föds. Stråt vassare är ju serien Riskförlossningar, jag älskar serien men kan inte bestämma mig för om faschnationen liknar den där man inte vill titta men ändå vill när man passerar olycksplatser eller om det är för att jag helt enkelt är intresserad. Jag tror mer på det sistnämnda!

ÄNTLIGEN har hockeysäsongen kommit igång, vi här på Vårbrisvägen välkomnar den varmt och håller tummarna för att LHC börjar leverera det dom kanske inte helt har gjort inledningsvis av denna säsong...

Haveri nr 2 är att min kära mobil en dag bara bestämde sig för att vara borta! O då menar jag borta, spårlöst försvunnen. Allt hade ju varit enklare om jag bara kunde fråga Olivia... Nu vill jag inte skylla på henne, men faktum är att risken att hon har lekt bort den är ju större än att den bara helt plötsligt har förvandlats till luft.. eller så har jag tappat den, jag vet inte men efter 3 dagar utan tfn åkte jag o köpte en ny. Så nu har jag en ny tfn HELT utan kontakter så ni som vill att jag har ert tfn kan ju maila mig efter att ha läst detta...

Nu ska jag passa på o få lite gjort här hemma: utrotning av tvättberg, disk och damm står på schemat!

Må väl!

/Olivias mamma


RSS 2.0