Inkis, Crille och stolarna - before min oljning =)


Mys och lek med farfar...


...och med farmor! =)


Demonstrationståget hördes dock knappt då sorlet bland glada östgötar på torget var krafigare...


Mitt i glassätandet kommer ett demonstrationståg...


Moster Emelie och jag förundras över hur vackert det är med en hage fylld av vitsippor!


Japp så var det


Höns o tuppar för fulla muggar (inte lika intressant som kaninen...)


Kaninen o Olivia =)


Svårt att artbestämma dessa små rackare men något typ av fågel...och Ollie förstås! =)


"Sportig mamma posar"


Parasollet gick som sagt att vrida, vända, böja och snurra...


På väg till Valla genom vackra vallaskogen!


Leker flygplan med moster...


...och Titt Ut!


Keps = fint och bra solskydd! =)


Leker o kryper för fullt!


Kommer sakna detta underbara träd på vår gård! Dock ej när det tappar alla sina små rosa kladdiga blad och blommor och det blåser ner på altanen...


Lovely Weekend!

Plötsligt händer det...
Morgonen började idag vid 05:30 av att Olivia inte alls kände för att sova.. Först äta lite sen ville hon upp och leka lite så så fick det bli. Crille hittade jag (för vilken gång i ordningen vet jag inte längre...) sovandes på soffan och han vaknade knappt av att la familia lekte nån meter ifrån honom. Efter någon timmes skönsång från Olivia (fortfarande bara extremt höga toner) så försökte jag ge henne lite gröt och välling men intresset för det var minst sagt ljummet... Crille kommer efter en tid iväg till jobbet och jag märker att Ollie är trött, fixar ersättning att ta med in till sängen, byter blöjan och lägger henne i sin säng...och vad händer..!! Hon vänder sig om och somnar direkt!!! O när jag säger direkt så menar jag DIREKT! Där satt jag med min flaska, nyharklad för att kunna sjunga minst 30 visor, handen på sängen för att kunna börja vagga och så bara somnar hon! Lagom snopen tassade jag ut och kunde konstatera att det var första gången i historien det händer, tänk om det alltid var så lätt...

Helgen har varit bra och trevlig på alla sätt o vis. I fredags hade vi ju lite kalas här och det var riktigt kul. I lördags åkte Crille efter frukost iväg och spelade golf. Emelie sov här fre-lör så strax efter lunch gav vi oss ut på långpromenad till Valla. Solen gassade och Olivias solparasoll kom väl till pass då solen lyste rakt ner i vagnen. Insåg att Murphy var med oss då jag gång på gång fick böja och bända fram och tillbaka med detta parasoll då solen valde att smyga sig in i små strimmor (som då givetvis träffade Ollies ögon) så fort vi bytte riktning med vagnen...
Vi hade en trevlig dag i Valla och tittade på lite djur innan fortsatte till Gamla Linköping och Ragnar Dahlbergs café. Mycket trevlig dag!

Lördag kväll var dagen då vi gjorde årets första besök på Bosses! Crille, Fredde, jag och Olivia, med undantaget att Olivia får vänta kanske till nästa års premiär, njöt av vår glass under en promenad på stan. Väl hemma kollade i lite på hockey, Sverige-Österrike.

I går var vi i Älvan nästan hela dagen och jobbade med vår nya utemöbel. Crille och Ingmar slipade och skruvade medan jag, Emelie och mamma målade/oljade. God mat fick vi med och framåt kvällen gav vi oss hemåt trötta och slitna...

Idag tänker jag att en hel del packning bör äga rum, rabatten utanför behöver även den en HEL DEL uppmärksamhet så jag får se vad jag väljer att kasta mig över...

Trevlig dag i solen, glöm EJ solskyddsfaktor =)

/Olivias mamma

Spagetti och Köttfärssås = ny favorit!


Klappa lilla huvudet...


Bosse får vänta

Känner mig lite snuvad på konfekten...tanken och planen var att jag, Olivia och mamma skulle gå en sväng på stan och göra premiärbesöket på Bosses. Men nu blev det inte så av lite olika anledningar så nu sitter jag här och känner att den som väntar på nåt gott... Men till kvällen blir det ju godsaker så det kanske var bra att det inte blev glass också! =)

Crille kommer att sluta tidigare idag, om en halvtimme faktiskt (kl 15), så vi ska hinna handla och fixa inför ikväll.

Olivia ligger nu och framför sång med extremt högfrekventa ljud...önskar hon kan ge sig på lite lägre toner... =)

Trevlig Helg!

/Olivias mamma

VÄLKOMMEN KÄRA SOL!

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne! Idag lyser sol och himmlen är blå, jag och Olivia ska alldeles strax ge oss ut på stan och handla lite. Ikväll kommer Isabella, Peter och Åsa så jag ska fixa lite inför det.

 Olivia fortsätter att ta sig på huvudet/öronen så jag kontaktade BVC för att se så att allt är  sin ordning med det. Tidigare har hon gjort det då hon har varit sömning men nu de sista dagarna kommer det allt oftare och folk har ifrågasatt om hon kanske har ont och då kände jag att det är värt att kallas hönsmamma och jag ringde därmed BVC... väntar på att bli uppringd och förhoppningsvis kan de trygga mig och säga att det nog inte är någon fara...

Funderar mer o mer kring en tatuering med Olivias namn...var hur när.. är bara frågan...? Vi får se.

Nu klär vi oss och går ut, på återseende!

/Olivias mamma

Tiden går fort, verkligen...!

Läggar upp "gamla" bilder på min älskling, se så fin och liten! Visst är hon ändå sig lik!? =)
I min värld är du det bästa som finns Olivia, tack för att du gör världen finare och härligare än någonsin! Mamma älskar dig!

2 dagar gammal och ligger och "solar" bort gulsot


5 dagar gammal och sover sött i mammas säng


Kvällsmys...

"Lisbeth Salanders fingeravtryck på mordvapnet.." viskar min sambo till mig från hörnet av soffan där han ligger och lyssnar på Flickan som lekte med elden. Spännande är väl ordet! Tom jag som läst triologin uppskattar när kvällen kommer, Olivia sover, maten intagen och stöket klart för dagen och vi lägger oss i soffan och lyssnar på ljudboken. Avkoppling och mysigt =)

Ikväll har våra vänner Johan, Jenny, Fiffen, Rickard och Fredrik varit här och avnjutit den jordgubbstårta som jag på em gjorde. Det smakade faktiskt riktigt bra och jag konstaterar att det nog var första födelsedagsfikat som bjudit på just jordgubbstårta. Det är väl inte riktigt jordgubbssäsong...

Nu hör jag tv-reklamen som säger att Änglar och Demoner har biopremiär 13 maj, fiiint! Crille kommer absolut att vilja gå då han verkligen gillade Dan Brown´s böcker. Kan ju va ett skönt avbrott från den packning som bör äga rum i dom dagarna...

Vi har nu (förmodligen...) blivit klara med planeringen kring mamma- resp. pappaledigheten. Blir nog som följer;
jag är hemma på heltid tom sista oktober 2009 därefter kommer Crille va hemma 1 dag i veckan tom 1 feb då han går hem på heltid tom mitten på april. Vår förhoppning är att Olivia ska få en plats på dagiset som är nybyggt och nystartat (mars -09) till våren 2010!

Nu är det dags att ta kväll och stänga av datorn för idag!

/Olivias mamma

Mamma älskar dig!



Tänk, om allt som händer, tecknas ner i hjärtats bok. Som en väv utav legender som en bild av vår historia. Om allt du undrar, allt du drömmer, allt som du i hjärtat gömmer gick att läsa som en saga. Då skulle du förstå. Och jag ser, att du ler, ler åt barnet som ännu inom dig bor. Ja sagan kan va sannare än du tror.

Sötaste lilla foten...


Bus med mamma!


Med pappa på Babyland


Kan själv...


Vårat lilla charmtroll med de finaste blå ögonen!


Rolig namnsdagspresent från pappa!


15 april Olivia har namnsdag


15 april Olivia har namnsdag


Premiär i sittvagnen!


Glad och fin på väg ut i vårsolen


Krypdax!


Hugo sover gott hos tant Emelie =)


Emelie, Zandra och lille Hugo =)


Hemma hos moster Emelie, myser här med Emelie och Nasim!


Ja må hon leva ja må hon leva!

Grattis på födelsedagen Lillstrumpa! Nu har vi båda blivit 1 år äldre och då även klokare, visare och vackrare kan man hoppas!

Nu var det verkligen en mindre evighet sen jag skrev här, illa men men... Jag har dock inte legat på latsidan vad gäller skrivandet, tvärtom så har jag nu färdigställt min lilla berättelse kring min förlossning! Det har verkligen varit kul att skriva den då jag kände att jag liksom återupplevde vissa känslor och ögonblick. Jag har inga planer på att publicera den här men mina nära och kära får givetvis läsa den om det finns intresse.

Vet inte var jag ska börja...kör kronologisk ordning tror jag...

Påskafton var vi bjudna på påskmiddag i Älvan. Trevligt och mycket god mat! Med på denna tillställning var även Cristians morbro, moster med man och kusiner med respektive och barn.

Påskdagen åkte familjen Johansson/Andersson till huvudstaden och närmre bestämt till moster Emelie och Johannes som nyligen har flyttat till en mysig lägenhet på Lilla Essingen. Det var riktigt fint väder så när vi anlänt och packat in våra grejer i lgh så gick vi ut på en promenad längs vattnet. Jättemysigt! På kvällen köpte vi hem Indiskt och pizza och delade på, konstig kombination kan man tycka men så blir det med lite olika viljo =) Maten var jättegod men kanonstark så efter en hel del svettpärlor på läppen gick vi senare över till lite ost och kex.

Annandag Påsk, Måndag, åkte vi och hälsade på Zandra, Robban och lille Hugo! Det var såå kul att äntligen få se den lille! Och han var såå liten,jag kan inte komma ihåg att Olivia någonsin har varit så liten! Kände mig lite tafatt när jag inte visste hur jag skulle hålla lillpojken... Sen låg han i min famn och sov så sött =) när jag då tittade bort mot Crille och Ollie kändes hon enormt stor!!!

Onsdag 15 april hade vår gullunge namnsdag och det firade vi med en Olivia-kaka bakad av mor i huset och presenter från far i huset =)

I lördags åkte vi över till Nkpg med Rickard och hälsade på Jenny och Johan och var även på Babyland och köpte parasoll till Livans vagn, välbehövligt när det är soligt! Ollie är inte helt förtjust i att ha solen i ögonen...

I måndags fyllde jag år, 28 närmare bestämt. Jag fick frukost på sängen av min fina familj och fick därefter öppna paket. Ett fotbad med inbyggt pedikyrset! Perfekt för mina hobbitsfötter! Jag testade fotbadet på kvällen och fick därefter en skön massage av min underbara sambo =)

Runt 08:30 smög sig Madde och Tessan in med överrasknings-födelsedags-frukost =) Riktigt trevligt och gulligt av dom!

Till lunch kom mamma,mormor och morfar och åt lunch, det var jättekul och Olivia busade ordentligt med mormor alltså hennes gammelmormor =)
Därefter kom Jenne och Robin förbi med en fin bukett rosor och sen kom min far och vi fikade lite.

På em kom Crille hem från jobbet och gick då iväg med Ollie och köpte smörgåstårta som vi skulle mumsa på innan vi var tvugna att jäkta iväg till ett informationsmöte som Kärnhem höll i Tornby. 2 min innan mötet skulle börja körde vi in på parkeringen och började titta efter var vi skulle va.. Väl framme i restaurangen där mötet hölls insåg vi direkt när vi klev innanför dörrarna att det var mkt folk och alla satt eller gick omkring och pratade med varandra och fikade samtidigt. "Jaha då börjar tydligen mötet med fika...eller" När ett par gick mot oss i entren för att hämta sina jackor och gå insåg vi att vi förmodligen inte var helt rätt i tid... Kl 18 började mötet och vi hade alltså missat hela mötet...! Efter att ha pratat med Kärnhemsrepresentat Patrice som skrattande sa att vi skulle ta oss en kopp kaffe så gjorde vi just det och slog oss ned bredvid ett trevligt par som kommer att bo några hus i från oss. Vad vi snabbt kunde se var att i princip alla som var där var ungefär i vår ålder, 25-35. Kul, förmodligen många lekkompisar till Ollie =)

Vi har även haft besiktning på Vårbruksgatan =) och det gick bra! Vi hade en sk förbesiktning på 2 timmar förra veckan då jag hade mamma och mina svärföräldrar med mig vilket var jättebra då det var fler ögon som kunde notera saker. Så igår var alltså den "riktiga" besiktningen och vi hade noterat ungefär samma saker som besiktningsmannen gjorde.
Nu är det inte långt kvar...

Igår kväll var Madde och Tessan här och vi åt glassbomber och drack kaffe. Jag fick en jättefin berlock till mitt pandoraarmband som nu är fullt! Nu är det läga att köpa ett lås sen så kan man börja på nästa armband... =)

Ikväll kommer det ännu fler kompisar på födelsedagsfika och likaså imorgon då Isabella, Peter och Åsa kommer.
På fredag blir det kalas med våra familjer och Emelie kommer också ner och ska firas hon med! =)

Viktigast sedan sist är att Olivia har börjat så smått att krypa!!! =) Till en början kom hon bara baklänges när hon skulle krypa (ca 1 vecka sen) men därefter går det allt framåt! Hon dras sig framåt och kryper samtidigt på nåt sätt, fin är hon iallafall! =)

Nu väntar jag på mamma/mormor Annvor som ska komma och äta lunch med mig sen blir det en lunchpromenad!

På återseende!

/Olivias mamma

 

 

Soffhäng!


Försöker äta på mammas raggsocka... hmm...


Glaaad buse!


I moster Jennes famn och med Jennes sjal som hårband =)


Mammas hår är (tydligen...) gott =)


Framkalla.nu

Fyller på med lite nya kort... Om vi inte börjar framkalla kort snart så kommer det kosta oss en årslön att framkalla alla innan året är slut...det tas lite kort numera... 

Nyvaken och får syn på Zorro...


Försöker nå Zorro som lydigt sitter och låter sig ryckas i öronen och pälsen!


Det är såå kul att sitta i stolen! =)


Banan/päron-yougurt, MMM...


I Brokind blev hungern för stor så vi fick göra ett stopp på väg till Rimforsa =)


Puh och pappa på Babyproffsen! Nalle för en liten enkel summa på 5995:-


Olivia försöker väcka pappa i lördags morse..gick sådär...


Fysiklektioner och påskpussar!

Onsdag och dessvärre grå himmel, igår var det underbart väder som vi dock ej var ute och njöt av. Olivia hade en lite tråkig dag vad gäller sömn och var därför tröööött och lite smågnällig... Men hon sover såå bra på nätterna, nu har vi som rutin att påbörja läggningen runt 20:30-21:00 och därefter sover hon till ca 7-8 på morgonen! Riktigt bra!

För att återkoppla något till det jag skrev om sist:
* gällande strejken som ev. kunde försena inflyttning i Tallboda så kan jag glatt meddela att det aldrig bröt ut någon strejk utan båda parter gjorde upp i godo och vi får då flytta in som beräknat den 25 maj!

I fredags var vi i Mantorp på lite kalas vilket var jättetrevligt, Olivia hade inte sovit mkt under dagen och blev trött o lite ledsen men så fort bilen började rulla så sov hon som en stock hela vägen hem och resten av natten!
I lördags åkte familjen söderöver till pappa/morfar Håkan i Rimforsa. Vi hade jättetrevligt och åt i sedvanligt Rimforsamaner gooood mat och drack gott vin. Vi sov kvar och åkte hem söndag fm för att fixa ordning oss för kalas hon mamma för mormor. Hos mamma i söndags var flera av mina kusiner+kusinbarn, båda mina mostrar + respektive och så mormor och morfar så klart. God mat och en trevlig stund med alla släktingar! Det var en trevlig avslutning på en helg fylld av möten!

Igår hade i som sagt Zorro här och Ollie är mkt intresserad av honom och vill gärna ta i honom! Hon följer honom med blicken var han än går men blir lite stel när han kommer för nära...

Idag ska gullungen vaccineras, vägas och mätas. Jag vet att hon helt klart växer då jag förra veckan köpte 2 par nya byxer varav ett par är tajta nu!!! Antingen var det en konstig stl eller så har hon helt enkelt växt en hel stl sen förra veckan. Jag hade tänkt att hon kanske kunde ha dom byxerna ett tag men det verkar som att det gäller att använda dom för fullt nu innan det är försent... så kan det gå...

Vi har även börjat använda stol till Olivia, vi hade en sen tidigare men har även köpt en som vi enkelt kan ta av benen på och ta med oss när vi är bortbjudna. Hon gillar helt klart att sitta i den och vi har även börjat med grundreglerna i fysik...det som släpps på lite höjd faller till golvet... Dock så är det så att Ollie har lärt sig nåt man inte läser i fysikboken, nämligen att om man skriker så ljust och högt man kan samtidigt som man slår med båda handflatorna i bordet så kommer sakerna upp på bordet igen... det är till o va klippsk! =)
Favoritmaten just nu är banan/päron-yougurt! Går FORT ner och man vill gärna ha MER!

Kommande påskhelg bjuder på massor med trevligt sällskap för vår del, torsdag = middag i Tallboda, lördag = middag i Älvan, Söndag-Måndag = Sthlm!!! Ska bli såå kul att träffa er alla!

Nu ska morsan försöka hinna med en dusch! =)

/Olivias mamma

I gammelmormors knä!


Ute o går med pappa!


Får mat av Gammelmorfar =)


Det här möttes jag av när jag gick för att hämta min dotter som vilat! =) gladast!


Mitt älskade lilla busfrö!


Helg betyder inte alltid vila...

Fredag och blå himmel! Känns bra =) I skrivande stund inväntar jag min mor som kommer förbi och hälsar på och dricker en kopp kaffe med mig. Idag har jag och Olivia varit en sväng på stan och även tagit en fika på tant Baddas jobb. Ikväll åker familjen på kalas i Mantorp vilket ska bli jättekul. Imorgon åker vi kanske iväg en sväng till Rimforsa och hälsar på min far, ev sover vi kvar. På söndag är det middag hos mamma för min mormor som igår fyllde 85! Grattis igen Mormor!
Vi var där en sväng igår och fikade och hade det trevligt! Borden var fyllda med vackra blommor och mormor var lycklig över att ha haft en kanondag, kul!

Idag fick jag/vi ett lite oroväckande brev... Det var från Kärnhem och de informerade om att bygg går ut i strejk och att detta ev kan komma att påverka bygget i Tallboda men man trodde att det inte skulle påverka inflyttningsdatum för just vårt hus. Men tänk OM? Vill inte ens tänka tanken just nu, hoppas att de som strejkar får vad dom kräver, för det är de säkert värda, och att vi får flytta in som planerat!!!

Jag saknar min lillstrumpa känner jag och hoppas verkligen att det blir av att vi åker till stockholm nästa helg!

Nu är det dags för kaffe! =)

/Olivias mamma

Så här glad blir man när maten närmar sig!


Suger på tummen i väntan på mat =)


April april jag kan lura dig vart jag vill...

Ikväll kommer äntligen min älskling hem! Gudars vad man kan sakna nån då...vi är ju inte helt vana vid att inte ses på flera dagar... =)
Dom här dagarna har gått fort ändå och det har gått jättebra med Ollie.
Idag har vi varit och hälsat på hos Jenny och Jim i Lambohov, därefter åkte vi runt lite jag o Livan. Hon somnade när vi lämnade Lambohov så jag tänkte att hon kunde fortsätta sova en stund så då passade jag på att styra ut mot Tallboda =) Den här gången gick jag aldrig ur bilen men jag åkte allt förbi och kikade lite på vårt nya hem =)

Tror inte att jag har åkt på något april-skämt än, jag har iallafall levererat ett... Förra veckan kollade jag mitt skattebesked på nätet och insåg att jag skulle få tillbaka pengar - rätt bra summa och likaså Crille. Igår kom ju skattebeskedet per brev så idag lurade jag min käre sambo genom att skriva ett uppgivet sms där jag förklarade att jag hade läst fel på nätet, att vi båda skulle behöva betala tillbaka istället... elakt jag vet men det blev bra till slut... Först blev stackarn ledsen över att vi skulle behöva lägga ut över 10 loppor ihop samtidigt som vi håller på o flyttar osv... När jag sen sa "april, april..." så blev han sååå glad och vi kände båda att dessa pengar helt plötsligt var mer värda än då vi förra veckan satt vid datorn och fick besked... Så slutet gott, allt gott!

Idag är grannen Åsa ute och fixar i rabatten, känner starkt att jag med borde göra det...vilket sorgligt förfall... Tänkte vänta till Olivia har vaknat sen kan vi gå ut ihop och rensa lite. Jag och Åsa skulle försöka få till en liten kaffestund ihop också i den underbara vårsolen! Hoppas hoppas hoppas att det kan få vara och förbli vår nu, ingen mer snö tack!

Ta hand om er!

/Olivias mamma

RSS 2.0