Vyssan Lull + snuttis och 30 min senare sover vi på sniskan!


Lägg märke till den sjukt icke-ergonomiska vinkeln på nacken/ryggen och datorn i armhålan...


Vyssan-Lull ben är mitt hetaste tips för stunden!!!

Första natten utan Crille avklarad! =) Det har gått jättebra och Crilles stand-in Badda får högsta betyg!
Igår hade vi en riktig tjejkväll; Olivia, Madde,Tessan och jag fikade, pratade skit och gjorde en massa roliga tester på FB...
Efter Ollies em/kvälls-sovstund så fick hon komma upp till köksbordet där vi satt o pratade. I Maddes knä satt gullungen när hon fick syn på Tessan...det som sen händer fick oss alla att skratta så tårarna rann...Olivia tyckte (tydligen) att det var jättekul att titta på Tessan så så fort hon vände blicken åt hennes håll började hon skratta högt! Efter att ha skrattat så mkt behövde hon nästan hämta andan för att sen fortsätta skratta så fort hon såg Tessan igen! =) riktigt roligt o mysigt!

När kl drog sig en bit efter 21 skulle jag söva min älskade dotter som för stunden inte verkade vara så jättetrött men skam den som ger sig tänkte jag och förlitade mig på Vyssan-Lull benen på sängen...efter en halvtimmes vyssjande och sjungande somnar Ollie på sniskan i sängen och sov sedan till kl 07 imorse! Vyssan lull rocks!

I morse kl 06:30 ca vaknade jag och Madde till fågelkvitter i soffan...!!! Aj aj aj i hela kroppen! Som 2 dragspel försökte vi sen sträcka ut oss och jag noterar att Madde hade sovit med datorn i armhålan...aj... Så inatt ska vi se till att få en skön sömn i sängen! =)

Nu hör jag att Olivia håller på att vakna så;
På återseende!

/Olivias mamma

Får sitta i Mathildas knä!


Hemma hos Anna, Tompa och Mathilda


Daddy goes north!

Måndag igen och ny vecka! Det går så otroligt fort tycker jag, snart så är det helg igen och gullungen är snart ett halvår...!!! Galet! =)

Helgen har varit jätteskön och trevlig. I lördags var vi hos Anna, Tompa och Mathilda i Tallboda och hälsade på och fikade. I November i fjol flyttade dom in i sitt nybyggda hus. Det var jättekul att träffa dom och särskilt lilla Mathilda som inte var så lilla längre... 3 år och hur fin som helst! =)  Efter besöket hos dom kunde vi inte hålla oss och åkte därför förbi Vårbrisvägen...efter som vi ändå var i trakterna.. =) Det blir sååå fint! Stod med leende på läpparna och tittade in genom alla fönster jag kunde och konstaterade att det i princip är klart invändigt nu, jag såg dock inte till någon fondtapet i köket...men den kommer väl. Jag längtar mer o mer till att få flytta in nu!

Idag åker far i huset till Sundsvall med jobbet och kommer inte hem förrän på onsdag kväll! Jag/vi kommer verkligen att sakna honom men man får försöka se det positiva i det med. Övning i att vara helt själv med Ollie i flera dagar och nätter, tillfälle att verkligen få sakna varandra och därmed få känna lyckan när vi ses igen, kul för Crille att få göra nåt annat än det "vanliga" på jobbet (utveckling) och möjlighet för min älskling att få besöka ett livs levande och riktigt Casino! =) Det blir nog bra, lite tomt, men bra!

Igår var det ju (tydligen) dags att ställa om klockan till sommartid. Detta var inte fam Johansson/Andersson riktigt med på. Trots att vi tidigare fått påminnelser från informerade människor i vår omgivning... Men vi blev dock påminda när vi trodde att vi hade 1 timme på oss att leta skor till Crille men fick vända i dörren till butiken då dom stängde... Vi förstod givetvis inget de första sekundrarna då vi tittade på varann och i princip tänker samma sak; "står det inte att dom har öppet till 17???" Sen trillade poletterna ner... Men mer tokigt blev det nog på kvällen då kl var 22 men egentligen bara 21 och vi tittade på vårt lilla underverk och sa att "nu är kl mycket och du ska sova" och vi möts av ett stort leende som mest bara talade om att "jag är inte trött än så försök ni bara!" =)
det gick dock bra att söva henne och hon sov i vanlig ordning hela natten!

Nu ska jag ta mig lite frukost,
väl mött!

/Olivias mamma

Kompisarna Ollie och Bella!


På besök hos Peter, Åsa och Isabella


Zorro, mamma och Olivia i Tinnerö


Pappa o Ollie i Tinnerö


Nakenfis med farmor =)


Sitter i sängen o myser en lördagsmorgon m kaninen!


Sitter själv i stolen =) och läser lite!


Vill INTE ligga ner i vagnen...


Finast är i Tinnerö


Fina! Tänker mig nåt liknande till sovrummet på Vårbrisvägen 72 =)


Tuffing i keps!


"Det är mycket nu..."

Lördag morgon och jag tänkte att nu när resten av familjen sover så ska jag passa på att sätta mig och skriva lite... Jag hann bara kopiera över bilder från kameran och mobilen så hör jag att lillsnutta vaknar...pappa som ligger 30 cm ifrån har dock inte vaknat än... =)

Det har varit en rolig och händelserik vecka, i onsdags på våffeldagen var vi hos Peter, Åsa och Isabella och lekte och mumsade våfflor! Det var roligt och flickorna lekte på en filt medans vi satte i oss onyttigheter =) 
Tidigare på dagen var jag och Olivia och lunchade med en vän till mig som jag inte träffat på länge, riktigt trevligt!

I torsdags var jag och Åsa med flickorna på promenad och i var även en sväng förbi och försökte lyssna till en BVC-barnmorska som pratade om sömn i domprostgården. Det var på tok för många barn och mammor för att man skulle höra något men vi fick oss lite fika och tjejerna lekte lite med de andra barnen på det stora havet av filter som låg over hela golvet... På em gav vi oss iväg till Borensberg där jag fick en VÄLBEHÖLIG fotvård! AJ men ack så nödvändigt!

I går var en hektisk dag... På fm ca 10:30 träffades jag, Åsa och flickorna och vi skulle gå en sväng på stan... Vi hann knappt ner på stan innan flicka 1 ville ha mat, så in på ett café för att ge henne mat och oss fika. Då överraskar min gullunge mig genom att sätta sig upp i vagnen, hon ville absolut inte ligga ner!!! Så jag gick efter en barnstol och visst kunde hon sitta i den med lite stöd!!! Stora tjejen! Efter några blöjbyten gav vi oss iväg och tänkte fortsätta med den shoppingen vi hade planerat, vi hann med en butik sen var flicka 2 hungrig... På med alla kläder och iväg ut i snöyran för att ta oss till den restaurang där vi kunde micra ersättning + få i oss mat själva. Väl framme sover den tidigare hungriga tjejen och vi tittar på varann jag och Åsa och tänker att "jamen då går vi väl en sväng till då..." Återigen hann vi en butik innan flickorna vaknade så på med alla kläder igen, ut i snön och iväg till Åhlens. Denna gång är hela sällskapet  vaket och vi får alla fyra lunch. Därefter fortsätter vi till Lekia där jag ska köpa "Vyssan-Lull", som "fötter" till sängen som gör att man kan vagga sängen som en vagga. Har goda förhoppningar om att detta ska förenkla och kanske även förkorta sövningen på kvällarna. Och även dagtid givetvis. Återkommer med info om hur det funkar...
Kl begav sig mot 15 och jag skulle träffa mamma för att åka till nya Coop vid garnisonen, lite halvjäktad kom vi försenat iväg och Ollie lyckades inte riktigt somna i bilen som jag hade hoppats på vilket ledde till att stackarn fick vara vaken på Coop som visade sig vara fredagens helvete på jorden! Sååå trångt, varmt och mkt folk! Var man än var så var man ivägen för nån. Samtidigt blev Ollie bara tröttare och halvvägs gav jag henne en banan så hon inte skulle bli hungrig med... Saker och ting tog mkt längre tid än vad man kunde tro och när vi äntligen var klara så var Olivia riktigt trött, gnällig och började bli hungrig. Så när vi kom ut till bilen (så upptäckte jag först att jag hade med mig babyolja och babysalva som jag ej betalat för-tillbaka och betalade) så fick Olivia mat i baksätet. Hade på känn att det kunde va bra att ha med sig mat vilket visade sig vara bra, efter halva flaskan sov Olivia och hon och jag kunde därefter ge oss iväg för att hämta Crille på jobbet... pust!!! var vad jag kände när jag äntligen kom hem!!!
Fredagskvällen bjöd sen på taco, fika m semla, en underbar ansiktsmassage av Badda, Lets Dance final och sen en underbart skön insomning i soffan för mamma Sofie...

Idag ska vi ut till Tallboda, inte till vårt hus utan till en god än som i slutet på förra året flyttade dit med sin familj. Ska bli jättekul att se hur dom har det och ta en fika med dom! Vad kvällen bjuder på är oklart i skrivande stund, vilket känns skönt - vi tar det som det kommer!

/Olivias mamma

TACK Salong Klippet för snuttisen som helt klart är en favorit =)


På promenad med mamma!


Somnade under tiden hon klappade på Raffe Giraff...trött prinsessa!


Är snart klar med alla tack-kort till våra dopgäster...tar tid...


Gladaste och finaste i hela världen!


Med mamma och pappa på lördags-shopping-runda


Varför måste det snöa nu igen!?

Först och främst:


GRATTIS ZANDRA OCH ROBBAN!!! Den 18 mars kom deras lille son till världen så mängder med grattiskramar till dom alla tre!

Det har nog hänt en hel del sen jag skrev sist men då jag är lite för dålig på att skriva så hinner jag säkert glömma en hel del...bättring lovas!
I helgen var vi på vårutflykt i Tinnerö, jättemysigt!
 I fredags grillade vi för första gången i år! =) Lite tidigt kanske men man kan ju inte säga att det inte smakar kanon!!! Det var en mkt trevlig kväll och vi hade besök av Olivias farmor och farfar.
Olivia har varti förkyld den senaste veckan, snorat ordentligt och varit rosslig och hostat. Men nu verkar det som att det är på väg att gå över, hoppas hoppas.

Syster min flyttar ju 1 april och Zandra har blivit mamma så en resa till Sthlm känns självklart! Frågan är bara när, titar jag i almanackan så verkar varje helg framöver vara inplanerad... =(  påsk, mormor fyller, kusiner fyller mm mm

Sitter nu och väntar på min mor, vi ska äta lite lunch ihop sen tar vi oss en promenad - hoppas på lite mer sol bara!

På återseende!

/Olivias mamma


Bärselen fungerar bra!


Tripp trapp trull, massage och mys!


På picnic med tant Badda och mamma


Än så länge är mössan lite för stor...men så fin jag blir!


Mmm så gott...


...och så här god är haklappen...


Bubblebad efter total nedkladdning av majspuré...!


Morotspuré på väg...


Mys med nallen jag fick av moster Emelie


Med mamma och pappa på Mc Donalds


Lek med världens bästa mormor!


Pusskalas!


Sovmorgon med världens bästa pappa!


Olivia = lycka och kärlek!!!

Onsdag fm och jag ser bara med ett öga... Jag trodde verkligen att jag hade sköljt av all tvål från mina fingrar innan jag pillade mig i ögat, rätt snabbt kände/insåg jag att så inte var fallet! Så ont det gör! Helt sannlöst! Så i ca 30 min har det rullat tårar och allt smink är borta, tårar+tvål= ultimat make-up-borttagning!

Igår hade jag och Crille 2-årig förlovningsdag! =) Hade planerat middag och vin, det blev middag men ca 2,5 timme senare än vad man kanske hade tänkt sig och jag tror jag fick i mig 2 munnar vin... Olivia var övertrött och kunde inte alls få ro till att somna...så hon fick sitta med oss på den romantiska middagen =)

Igår hände även detta: jag och Olivia är på väg hem från stan och då vi är i höjd med Trädgårdstorget säger det pppsshhhhcccssssshh  om ett däck på vagnen...NEJ tänker jag som inte alls känner för att bära vagn + 8 kg bebis hela vägen hem med trasig handled och knutor i ryggen! Ringde givetvis Crille direkt (vad nu han kunde göra från jobbet...) och han ber mig att inte belasta just det hjulet så mkt... Hm, ok tänkte jag och försökte allt vad jag kunde att lyfta bara det hjulet från marken och  samtidigt försöka ta ekipaget uppför Nygatan och det är ju som vi alla kanske vet uppförsbacke nästan hela vägen hem till oss... PUHH! Väl hemma sover Ollie som aldrig tidigare, just det skumpandet och pustandet från mig kanske mkt väl påminde om den sista tiden i magen.... 

Två av våra käraste vänner har nu separerat, ibland tar verkligen livet nya vägar och det blir inte som man tänkt sig. De båda står oss väldigt nära och vi känner för dom! Det här är ett sånt tillfälle då man känner sig maktlös och önskar att man kunde göra något men det vi kan göra  är att finnas här men mer än så går ju inte. Mina tankar går iallafall till er båda!!! 

Sen ca 2 v tillbaka äter Ollie minst en smakportion om dagen, vi brukar ta lite gröt på fm och kanske en tsk majs till em =) Hon verkar tycka att det är rätt gott och hennes mage verkar än så länge inte ha några problem med att det kommer annat än ersättning vilket känns bra! Varje gång hon äter så "äter" hon även på haklappen dock...det går på 1 sek sen har hon greppat tag i den o mosar runt i ansiktet... =) kladdigt och härligt! Hon är så underbar och jag kan bara inte fatta hur jag kan ha levt utan henne! Vad gjorde man hela tiden!? Hon är mitt allt och jag älskar henne mer än ord kan förklara!!!

Ikväll kommer Johan och  Jenny hit och vi skulle äta ihop, trevligt, vi träffas ju inte så ofta och tiden går undan! Jenny har redan gått en bit över halva tiden. Så snart kommer det bebis även där.

Men nån som har ännu kortare tid kvar så är det Zandra i sthlm, hon har idag 9 dagar kvar!!! Helt otroligt härligt, jag går varje dag och undrar om det är idag hon ska skicka ett meddelande och säga att det är på alt. att hon redan har fått sin lilla pojke! Ser fram mot att träffa deras familj när vi är i sthlm nästa gång vilket kanske blir i april med tanke på att syster min och Johannes flyttar då.

Nu ska jag sätta på mig lite ansikte och invänta att min lilla gullunge vaknar!

/Olivias mamma

Muffins ala Sofie/Badda-style!


kakor, kakor, kakor...


God och fin tårta som vi för övrigt fick en hel över...


Mängder med fina presenter!


Solen skiner in på Olivia då hon får vatten på huvudet!


Finaste flickan visas upp för församlingen...


Kalas-helg trots grådassigt väder!

I skrivande stund är det riktigt tråkigt väder ute (kallt, blåsigt, snö som övergått till regn...) men familjen Andersson/Johansson befinner sig inomhus och njuter av ett varmt hem. Olivia ligger och sover i sin säng, far i huset ligger och lyssnar på ljudbok i soffan (eller så har han somnat...) och jag sitter med raggsockar och en kopp kaffe med datorn i knät lite behagligt i soffan. Mys-söndag =)

Idag har vi varit på Mayas dop, det är min kusins dotter. Dopet hölls i Rappestad kyrka och därefter bjöds det på mkt god lunch i församlingshemmet följt av god tårta... Inte ens lite nyttigt...men men det var jättetrevligt och roligt att träffa delar av släkten som man sällan ser!

Igår var det pizza-kalas i Mantorp hos Linn och Felicia vilket också var trevligt och framförallt gott! Pappa Per tog upp beställningar från oss gäster och för stunden så var vi gäster på Pizzeria Systrar =) Skojigt!

Bästaste systern, tillika Olivias moster, har varit här över natten. Alltid lika trevligt, TACK för att du finns Lillstrumpa! Inatt sover hon hos vår mor och imorgon blir det tyvärr hemfärd för henne. Nästa gång vi ses blir kanske då hon och Johannes har flyttat till Lilla Essingen =)

Till kvällen har vi tänkt oss tacos men för närvarande känner jag att jag har ätit för en hel vecka framåt så vi får se hur det blir med det, men av nån anledning brukar det inte vara några större problem att få i sig mat på kvällen även om man har varit hur mätt som helst tidigare under dagen... märkligt...

Internationella Kvinnodagen idag så grattis alla underbara kvinnor!

Dags att göra lite nytta, ska förbereda ett bad till min gullunge! =)

/Olivias mamma

RSS 2.0